O TEKMOVANJU BALKANATION

Atletska zveza Slovenije, Balkanska atletska zveza Atletski klub Velenje ter Občina Velenje so združili moči pri pripravi tekmovanja »Balkanation«, ki je v svoji premierni izvedbi potekal na slovenskih tleh septembra 2014, letos pa bo izveden drugič zapored v Sloveniji v Velenju 26. septembra.

Gre za ekipno atletsko tekmovanje ekip članic Balkanske atletske zveze, s katerim se mednarodna vrhunska predstavlja v ekipnem duhu. Na stadionu Ob jezeru se bodo na atletskem tekmovališču pomerile ekipe atletov iz devet držav, sestavljenih iz okrog 100 vrhunskih atletinj in atletov iz držav regije, ki sega od Slovenije, prek Grčije in Turčije do Armenije in Cipra.

Ekipe bodo merile moči v 18 disciplinah, osmih v moški in osmih v ženski konkurenci, ter v dveh mešanih štafetah, končni zmagovalec pa se bo lahko okitil z naslovom ekipnega balkanskega prvaka. Na tekmi ne bodo šteli individualni rezultati, dosežki se bodo merili le ekipno. Dinamično načrtovano tekmovanje pa bo zagotovilo, da se bo na stadionu ves čas odvijalo napeto atletsko dogajanje.

Atletska Zveza Slovenije - Balkanation TV commercial from azbe mejavsek on Vimeo.

placeholder

Vabljeni na tribune!